Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που πλέον γιορτάζεται ως ημέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους, ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων. Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε  από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο τον 2ο και εν τέλει αποκεφαλίστηκε, επειδή πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακα του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

Και σαν  να μην έφτανε αυτό, η 15η Φεβρουαρίου ήταν η γιορτή της γονιμότητας (Lupercalia) προς τιμή του θεού Lupercus. Με την πάροδο των αιώνων, αυτοί οι δύο εορτασμοί αναμείχθηκαν και η σύγχρονη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία γιορτή αφιερωμένη στους εραστές, μία ευκαιρία για να ανταλλάσσουν λουλούδια συναισθηματικές κάρτες και γλυκανάλατες υποσχέσεις για έρωτα χωρίς τέλος.

Η ουσία όμως της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, βρίσκεται στο ότι, ικανός είναι αυτός, που καθημερινά νιώθει και δείχνει πως είναι ερωτευμένος.
Η συγκεκριμένη ημέρα έχει στραφεί σε μια άκρως εμπορική εορτή, που όπως συνηθίζεται, το κάθε ζευγάρι κάνει δώρα υποδήλωσης αγάπης, χάνοντας έτσι την πραγματική έκφρασή της.

Υ.Γ.
Ερωτευτείτε, είναι δωρεάν!

Πηγές: el.wikipedia.org
valentine.gr

mm

Γεννημένος το ’97 και φίλος κάθε μορφής τέχνης. Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και τους Η/Υ και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Η αρθρογραφία για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αγαπώ τα ταξίδια, τις ταινίες και την καλή παρέα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου, είναι η μουσική, το τραγούδι και η κιθάρα.