Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός από αύριο, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. «Ιστορικό χιονιά» προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης 28/12 η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να πέφτει σταδιακά, ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά, αυτή η πτώση θα είναι ραγδαία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα στα βοριοδυτικά της Αττικής, ενώ πολύ γρήγορα μέσα στην νύχτα θα γενικευτούν σε όλο τον νομό.

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι ΣΦΟΔΡΕΣ και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα».

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα: « Εκτιμώ πως πέρα από τις χιονοπτώσεις θα έχουμε και σημαντικές χιονοστρώσεις ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Εκτιμώ πως από το ύψος του Ολυμπιακού σταδίου και βορειότερα θα υπάρξουν και σημαντικότατες χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές (δεν αποκλείεται και χαμηλότερα υψομετρικά)».

Κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ.

Τα φαινόμενα πάντως αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από το Σάββατο και μετά.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Φοιτητική ιστοσελίδα με όραμα, που παρέχει ενημέρωσηψυχαγωγία και web radio ζωντανά από την καρδιά της Αθήνας