Με δριμύ ψύχος και χιόνια θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των Φώτων, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Λόγος γίνεται για κακοκαιρία πολύ ισχυρότερη από εκείνη των Χριστουγέννων.

Τρεις ολόκληρες μέρες θα κρατήσει το πρωτοφανές κύμα ψύχους που ξεκίνησε σιγά σιγά  να σαρώνει την χώρα μας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα νησιά.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης (5/1) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στα παράλια της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, καθώς και της Πελοποννήσου. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (6/1) τα ίδια φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από την άλλη, το κύμα χιονιά θα έρθει το βράδυ της Πέμπτης από τα βόρεια και δεν θα υποχωρήσει μέχρι την Δευτέρα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένεται να χιονίσει μέχρι και στα πεδινά της Αττικής. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αξιοσημείωτη Ανήμερα των Φώτων, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει αρκετά υπό του μηδενός.

Το ψύχος που θα «χτυπήσει» έρχεται από την Ρωσία με το όνομα «Αριάδνη», ενώ οι ειδικοί δηλώνουν πως η κακοκαιρία της προηγούμενης βδομάδας αποτέλεσε απλά τα προεόρτια του ψύχους αυτού.

 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Φοιτητική ιστοσελίδα με όραμα, που παρέχει ενημέρωσηψυχαγωγία και web radio ζωντανά από την καρδιά της Αθήνας