Αποτέλεσμα εικόνας για τραμ και μετρο πειραια

Προχωρούν με καλούς ρυθμούς τα έργα επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά αλλά και του τραμ. Παρά τις καθυστερήσεις λόγω οικονομικών και γεωλογικών δυσκολιών τα έργα βρίσκονται σ΄εξέλιξη και το μετρό θα φτάσει στο μεγάλο λιμάνι το 2020 ενώ το τραμ στα τέλη του 2017. ‘Ετσι ο Πειραιάς θα εξελιχθεί σε σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο καθώς εκεί θα συγκεντρώνονται το μετρό (γραμμές 1 & 3), το τραμ, ο προαστιακός και φυσικά το λιμάνι.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στην αρχή της επέκτασης, στη σήραγγα ΝΑΤΜ διπλής τροχιάς, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή α΄φάσης της σήραγγας από το φρέαρ ΤΒΜ προς Αγία Μαρίνα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή β΄& γ΄φάσης.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών καθώς και οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου στον τεχνικό χώρο 3.9-1(RS), στο επίπεδο -1 του Η/Μ ορόφου του Σταθμού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄Φάση), με την κατασκευή περιμετρικών στηθαίων στις απολήξεις των φρεατίων άνωθεν της πλάκας οροφής (επίπεδο 0) του κυρίως Σταθμού.

Στη βόρεια είσοδο (προσβάσεις 2 & 3) σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων καθώς και οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του C&C εισόδων του σταθμού, με την ανέγερση ικριωμάτων για την κατασκευή τμήματος της πλάκας οροφής του C&C εισόδων.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης των εγκάρσιων οριζόντιων τμημάτων των τεσσάρων σηράγγων πρόσβασης της κύριας σήραγγας.
Στην έξοδο διαφυγής, στην οδό Γυθείου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης της υφιστάμενης σκάλας.

Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντιστήριξης.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμ και μετρο πειραια

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου (πρόοδος 36/46μ.).

Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως την 4η σειρά αντηρίδων.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH), με πρόοδο εκσκαφής 140μ/140μ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ’ φάσης (INVERT), με πρόοδο εκσκαφής 61μ/140μ.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης ανάστροφου τόξου-σκυρόδεμα καθαριότητας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου (invert).

Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε η παράκαμψη δικτύων αποχέτευσης, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 64%.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχετική εικόνα

Όταν τα έργα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2013, το χρονοδιάγραμμα ανέφερε πως η ολοκλήρωσή τους θα έρθει σε 25 μήνες, ως τον Οκτώβριο του 2015. Τώρα, η Αττικό Μετρό τοποθετεί την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης ως τα τέλη του 2017, σε διπλάσιο δηλαδή χρόνο από ότι αρχικά προβλεπόταν!

Το αν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε παράδοση της γραμμή μέσα στη χρονιά τη στιγμή που εκκρεμούν ακόμη αρχαιολογικές εργασίες σε τμήματα του έργου (Βασ. Γεωργίου) θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ στο προσκήνιο μπαίνει και η επόμενη επέκταση του Τραμ προς το Κερατσίνι και το Πέραμα. Ακολούθως βέβαια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες μελέτες και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο. Αν και ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί πως τα έργα της επέκτασης (τμήμα ως Κερατσίνι) θα ξεκινήσουν το 2018, το χρονοδιάγραμμα της Αττικό Μετρό αναφέρει πως ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2019, και να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2020. Αυτό φυσικά αν η τότε κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για μετρο αθηνας 2020

 

Το μελλοντικό όραμα του ολοκληρωμένου Μητροπολιτικού Σιδηρόδρομου Αθηνών (μετρό Αθήνας) με οκτώ γραμμές.

 

Φοιτητική ιστοσελίδα με όραμα, που παρέχει ενημέρωσηψυχαγωγία και web radio ζωντανά από την καρδιά της Αθήνας