Πέθανε στις 21 Απριλίου του 2017, σε ηλικία 66 ετών, ο Στάθης Ψάλτης, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, χάνοντας την μάχη του με τον καρκίνο.

Ο Στάθης γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε μέχρι τα 11 χρόνια του στην Κόρινθο απ’ όπου και μετακόμισε με την χωρισμένη οικογένειά του στο Αιγάλεω.  Κάτοχος  πτυχίου της δραματικής σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη, αλλά και της Νομικής σχολής Αθηνών. Στα 13 έτη του  πλαστογραφώντας την υπογραφή του πατέρα του πήγε στα καράβια για 3 χρόνια, ταξιδεύοντας έτσι σε όλο το κόσμο. Αμέσως μετά έδωσε εξετάσεις για τη δραματική σχολή όπου και πέρασε από τους πρώτους. Παρά την τεράστια κωμική φυσιογνωμία του, δεν ήταν λίγες οι άσχημες προσωπικές στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει καθώς και τα παροδικά οικονομικά προβλήματα.

Έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως την δεκαετία του 1980, που και είχε πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες κωμικές ταινίες. «Βασικά Καλησπέρα σας», «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Καμικάζι αγάπη μου», «Έλα να αγαπηθούμε Ντάρλιγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια»  είναι μερικές χαρακτηριστικές ταινίες που βασίλεψε το ταλέντο του και προβάλλονται στην τηλεόραση ακόμα και σήμερα. Οι χαρακτήρες που υποδύθηκε λίγο πολύ ήταν όμοιοι μεταξύ τους: Ένας γκαφατζής , και αδιόρθωτα γυναικάς, βρίσκει τον έρωτα της ζωής του και προσπαθεί να τον κερδίσει μέσα από τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του. Όμως το ταλέντο του δεν περιορίζεται μόνο στην κωμωδία και στις ταινίες καθώς συμμετείχε σε αρκετές επιθεωρήσεις αλλά και δραματικές θεατρικές παραστάσεις, εκ των οποίων η καλύτερη του δουλειά βρίσκετε στην παράσταση με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός τρελού».

Οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία και ακούγονται ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να μην ξέρει πόσο κωλόπαιδο ήταν ο Κυριάκος , και που να μην έχει λυπηθεί τον Ευστάθιο Σγουρό, όταν πήγε στην εφορία να εισπράξει την επιστροφή του φόρου του (στην ταινία «Καμικάζι αγάπη μου»).

Ο Στάθης Ψάλτης αποτελεί μια εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο του θεάματος και ένα υπέροχο ταλέντο το οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Καλό ταξίδι… και να ξέρεις ότι ήταν πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος…

Γεννημένος το ’97 και φανατικός λάτρης της ροκ μουσικής! Σπουδάζω στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Δηλώνω τρελά ερωτευμένος με το τραγούδι, το πιάνο και κάθε πληκτροφόρο όργανο!