Οι Έλληνες Imam Baildi, έρχονται τον Αύγουστο παραλιακά, στην περιοχή του Άστρους, για μία μοναδική συναυλία δίπλα στο κύμα

Από το 2007 βρίσκονται στις μουσικές σκηνές και γοητεύουν με τους αναγεννησιακούς και μοντέρνους ήχους τους, ελληνικό αλλά και ξένο κοινό διαρκώς.

Με κύρια επιρροή τους το παλιό ρεμπέτικο είδος, δημιουργούν καλόγουστα remixes ελληνικών τραγουδιών από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60. Πρόκειται για Ελληνικό μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Λύσανδρο και τον Ορέστη Φαληρέα πριν από 10 χρόνια. Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από το παραδοσιακό τουρκικό πιάτο ιμάμ μπαϊλντι. Οι αδελφοί Φαληρέα προέρχονται από μια οικογένεια με μακροχρόνια σχέση με το ρεμπέτικο τραγούδι καθώς ο πατέρας τους είχε στην κατοχή του μια δισκογραφική εταιρία που ειδικεύεται στο είδος και ένα δημοφιλές δισκοπωλείο στην κεντρική Αθήνα. Το συγκρότημα αντιπροσωπεύει την ιδέα της ανάμειξης του ρεμπέτικου με διαφορετικούς τύπους μουσικής.

Ο πρώτος τους δίσκος “Imam Baildi” κυκλοφόρησε το 2007 από την δισκογραφική εταιρία The End Records με μεγάλη επιτυχία και ακολούθησαν πάνω από 130 live shows σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Έχουν συνεργαστεί με διάφορα μουσικά συγκροτήματα όπως το Massive Attack, το Ojos De Brujo και το Gogol Bordello και έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ μουσικής όπως το Transmusicales de Rennes της Γαλλίας και το Roskilde Festival της Δανίας.

Οι Imam Baildi κυκλοφόρησαν το δεύτερο studio album τους το 2010 με όνομα “The Imam Baildi Cookbook”. Μαζί με τις πρωτότυπες συνθέσεις και μίξεις, παρουσιάζει συνεργασίες με το Delinquent Habits, τον Μάξουελ Ράιτ και το Ojos de Brujo.

Δημοσίευσαν το τρίτο τους άλμπουμ “Imam Baildi III” το 2014. Αποτελείται από τα στυλ Freestyle, Downtempo, Folk και Hip Hop.

“Beach Party με τους Imam Baildi”

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Παραλία Χερονήσι Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα: 21:00

Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ανδρέα – Πραστού

*θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο, από και προς το χώρο.

Ώρες αναχώρησης: 19:30, 20:15, 21:00
Ώρες επιστροφής: 00:00, 00:45, 01:30

Γεννημένος το ’97 και φίλος κάθε μορφής τέχνης. Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και τους Η/Υ και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Η αρθρογραφία για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αγαπώ τα ταξίδια, τις ταινίες και την καλή παρέα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου, είναι η μουσική, το τραγούδι και η κιθάρα.