And now is mpahalo time!!! Σε αυτό το άρθρο αποτυπώνουμε τις βασικές κατηγορίες αυτοκινήτων που θα συναντήσεις όταν θα ταξιδέψεις οδικώς για τις διακοπές του καλοκαιριού. Στη περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ανήκεις σε κάποια από τις παρακάτω ομάδες να ξέρεις ότι ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑΣΗ!!!

Ο Κοντράκιας

Πρόκειται για αυτούς τους τύπους με ξυρισμένο κεφάλι και μυώδες σωματότυπο. Οδηγούν συνήθως σούπερ σπορ BMW ή Audi με φιμέ τζάμια και πειραγμένη εξάτμιση σε μέγεθος καμινάδας. Οι φράσεις «όριο ταχύτητας» και «κώδικας οδικής κυκλοφορίας» τους είναι παντελώς άγνωστες. Συχνά θα κάνουν κόντρες με τον κολλητό τους (της ίδιας κατηγορίας κι αυτός) σε μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, και θα ταράζουν με τη φασαρία τους (τη καμινάδα που λέγαμε…) τα ήσυχα νερά των υπόλοιπων οδηγών. Για αυτούς η προσπέραση είναι μια πολύ οικεία και αυτονόητη πράξη που γίνεται ΜΟΝΟ από τα δεξιά.
-Μα ο ΚΟΚ  δε μας λέει από τα αριστερά…;;;
-ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

Τα γερόντια

Από την άλλη έχουμε το γερασμένο πλέον ζεύγος με τα άσπρα μαλλιά και το ετοιμόρροπο Fiat του 1985. Συνήθως οδηγάει ο άντρας μιας και το σκληροπυρηνικό πρότυπο της δεκαετίας του 60’ που θέλει τον άνδρα να διοικεί στο σπίτι (άρα και στο αυτοκίνητο) ζει βαθιά μέσα τους. Οδηγούν αποκλειστικά και μόνο στη δεξιά λωρίδα για να είναι πιο κοντά στη ΛΕΑ στην περίπτωση που τους μείνει το σαραβαλάκι τους. Αν το κοντέρ τους δείξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 km/h σίγουρα θα είναι χαλασμένο.

Οι φιλόζωοι

Ίσως από τις πιο φυσιολογικές και ισορροπημένες οδηγικές συμπεριφορές. Πρόκειται για ζευγάρι ούτε πολύ μεγάλης ούτε πολύ μικρής ηλικίας που ταξιδεύει μέσα στα επιτρεπτά όρια ταχύτητας με λίγες προσπεράσεις. Στα πίσω καθίσματα έχουν ένα σκύλο που ή θα κοιμάται, ή θα χαζεύει από το παράθυρο. Μερικοί μάλιστα τους ανοίγουν τα πίσω παράθυρα για να βγάζουν την μουσούδα τους απέξω και να ανεμίζει η γλώσσα τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στα διόδια σταματήσεις δίπλα τους σε καμία περίπτωση μην κάνεις τίποτα περίεργο, γιατί ο σκύλος τους δεν το’ χει σε τίποτα να σαλτάρει από το αυτοκίνητό τους και να σε φάει ζωντανό!

Το νεόπλουτο μονάκριβο παιδί

Μήπως είσαι 26 χρονών και ο πατέρας σου έχει κάνει δώρο ένα Fiat 500 ή ένα Mini Cooper του κουτιού; Τέλεια, γιατί τότε ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία. Πρόκειται για νέο ζευγάρι ήπιων τόνων με οδηγό περιορισμένων δυνατοτήτων. Στη θέση του συνοδηγού συνήθως θα βρίσκετε μια πολύ όμορφη κοπέλα η οποία θα είναι ψαρεμένη από τα κλαμπ της παραλιακής. Οδηγούν και αυτοί στην δεξιά λωρίδα για να μπορέσουν να βγάλουν παράλληλα και τις 36754 φωτογραφίες για το instagram.

Η οικογένεια

Επιτέλους! Ερχόμαστε στην αγαπημένη μου κατηγορία η οποία σηκώνει πολύ συζήτηση.

Οι φυσιολογικοί

Μπαμπάς με σοβαρό και επιβλητικό βλέμμα και με μικρή οικονομική άνεση, οδηγεί τζιπ το πολύ δεκαετίας ή το σχετικά καινούργιο και μεγάλο οικογενειακό αμάξι (συνήθως Volvo). Στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται η γυναίκα του η οποία σε όλο το ταξίδι έχει μια ακατάπαυστη λογοδιάρροια γιατί την ενοχλεί η ησυχία. Στα πίσω καθίσματα υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Αν είναι ένα αγόρι, θα φοράει ακουστικά και θα ζει σε ένα παράλληλο κόσμο. Αν είναι δύο κορίτσια σε πιο μεγάλη ηλικία, θα μιλάνε σχεδόν ψιθυριστά για τα αγόρια τους, χωρίς να τις ακούσει ο μπαμπάς και πάθει κάνα εγκεφαλικό. Αν μιλάμε για δυο αγόρια απλά θα είναι τσακωμένοι και θα έχουν κόψει κάθε διπλωματική σχέση μεταξύ τους.

Το καρακιτσαριό

Τι να πρώτο πεις για αυτούς… Λοιπόν, νευρικός και απελπισμένος μπαμπάς που οδηγεί  Toyota Corolla ή Avensis ή Carina. Στα πίσω καθίσματα είναι απαραίτητη η συμβολή δύο τουλάχιστον παιδιών πιο μεγάλα σε ηλικία. Τα πίσω αμορτισέρ του αμαξιού θα έχουν “καθίσει” τελείως, δεδομένου ότι στο πορτμπαγκάζ δε θα υπάρχει χώρος ούτε για μια καρφίτσα! Στα διόδια που θα σταματήσεις δίπλα τους θα σου τραβήξουν την προσοχή αμέσως γιατί θα τσακώνονται όλοι με όλους. Αφού τους παρατηρήσεις καλά, θα σκεφτείς για λίγο το «λες να καταλήξω κι εγώ κάποτε έτσι;» και για τη συνέχεια του ταξιδιού σου θα τους θυμάσαι επίμονα φτιάχνοντας με το μυαλό σου τρομακτικές εικόνες.

Εσύ λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Γεννημένος το ’97 και φανατικός λάτρης της ροκ μουσικής! Σπουδάζω στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Δηλώνω τρελά ερωτευμένος με το τραγούδι, το πιάνο και κάθε πληκτροφόρο όργανο!