Ο νέος web browser έρχεται από τη Firefox και θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου

Φυσικά μιλάμε για τον Firefox Quantum, o οποίος υπόσχεται να είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τις τρέχουσες εκδόσεις και έρχεται με πολλές βελτιώσεις στην απόδοση.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας, πέραν του θέματος της ταχύτητας που αναφέρουν σε σχέση με τις εκδόσεις του browser που κυκλοφόρησαν πριν ένα χρόνο, έκαναν λόγο για πιο καλές επιδόσεις και από το Google Chrome στον τομέα αυτό. Επιπλέον στο θέμα της μνήμης, νέος περιηγητής βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από τον Chrome, καταναλώνοντας σχεδόν 30% λιγότερη μνήμη από αυτόν.
Ο Firefox Quantum είναι στην πραγματικότητα ο Firefox 57, η έκδοση που λανσαρίστηκε μετά από τον Firefox 56, ο οποίος κυκλοφόρησε σε Beta έκδοση στις 28 Σεπτεμβρίου του 2017, προσφέροντάς μας μια πρώτη σωστή εμφάνιση στα καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Λάβετε υπόψη ότι η beta, είναι έκδοση που μπορεί να περιέχει σφάλματα και δε συστήνεται για οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, ένα τεστ ταχυτήτων μεταξύ της Beta έκδοσης του Firefox Quantum και του Google Chrome.

Ο καινούριος ισχυρός κινητήρας, δεν είναι το μόνο που έχει να παρουσιάσει ο Firefox Quantum, καθώς έρχεται και με ένα κομψό νέο look που θα μας προσφέρει μια πολλά ενσωματωμένα διαισθητικά χαρακτηριστικά. Αυτά περιλαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης σε προγράμματα περιήγησης, δυνατότητα αναζήτησης σε πολλούς ιστότοπους (καρτέλες) και υποστήριξη για το άνοιγμα καρτελών και την πρόσβαση σε σελιδοδείκτες σε όλες τις συσκευές σας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Νοεμβρίου με την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης.

Γεννημένος το ’97 και φίλος κάθε μορφής τέχνης. Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και τους Η/Υ και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Η αρθρογραφία για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αγαπώ τα ταξίδια, τις ταινίες και την καλή παρέα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου, είναι η μουσική, το τραγούδι και η κιθάρα.