O Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός, Elvis Aaron Presley (Έλβις Ααρών Πρίσλεϊ) ή όπως είναι πιο γνωστό, Elvis Presley, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 στο Τιούπελο της πολιτείας Μισισίπι. Σύντομα το 1948, ο μικρός Έλβις και η οικογένειά του, μετακόμισαν στο Μέμφις του Τενεσί όπου εκεί ήρθε και σε επαφή με τη jazz και blues μουσική. Λίγο καιρό μετά αφότου είχε τελειώσει το γυμνάσιο, έτυχε να τον ακούσει ο Σαμ Φίλιπς, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Sun, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος, αφού η φωνή του Presley ήταν αυτό που αναζητούσε…
Ο ίδιος τον ενθάρρυνε αρκετά, ούτως ώστε να μπει στη διαδικασία ηχογράφησης των πρώτων του 5 τραγουδιών, για λογαριασμό της εταιρίας αυτής, τα οποία γνώρισαν και μεγάλη επιτυχία. Μερικά από αυτά ήταν το “That’s All Right Mamma” που αφιέρωσε στην μητέρα του, την ημέρα των γενεθλίων της, αλλά και το “Blue Moon Of Kentucky”, τον Ιούλιο του 1954.
Το συμβόλαιό του Έλβις με την Sun, πωλήθηκε ύστερα στην εταιρία RCA Victor, στην οποία η καριέρα του απογειώθηκε με country κομμάτι του “I Forgot To Remember To Forget” και  τη μπαλάντα του “Heartbreak Hotel”, με τις πρώτες θέσεις που κατέκτησαν.

Στην πορεία ο Elvis Prisley έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο «ο βασιλιάς του Rock N’ Roll» και αποτέλεσε πρότυπο για την νεολαία της Αμερικής. Η πρωτότυποι έντονοι ρυθμοί της μουσικής του, η επιβλητική μπάσα φωνή του, η γοητεία που εξέπεμπε στη σκηνή και η ιδιαίτερη εμφάνισή και κόμμωσή του, άσκησαν μεγάλη επιρροή, κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό.

 

Τα τραγούδια του που έμειναν στην ιστορία ήταν αντιπροσωπευτικά το “Love Me Tender”, “Jailhouse Rock”, “ Can’t Help Falling In Love”, “ Always On My Mind” “It’s Now Or Never”, καθώς και πολλά άλλα…

 

 

 

 

Ο Elvis the Pelvis, ψευδώνυμο που απέκτησε για τον τρόπο που κινούσε τους γοφούς του, έκανε εξίσου μεγάλη καριέρα και στη μεγάλη οθόνη, με 33 κινηματογραφικές ταινίες.

Το 1956 γύρισε την πρώτη ταινία του, με τίτλο «Love me Tender».
Η καριέρα του διακόπηκε για δύο χρόνια (1956-1960), προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία. Εκεί γνωρίστηκε και με την Πρισίλα Βάγκνερ τη μέλλουσα γυναίκα του, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Λίζα Μαρί το 1968.

Όταν απολύθηκε από το στρατό, αφοσιώθηκε στη δισκογραφία και τον κινηματογράφο έως το 1968, και ύστερα ακολούθησε μία σειρά συναυλιών στο Λας Βέγκας και επανήλθε στην τηλεόραση. Το στυλ του πλέον, εκπροσωπούσε κυρίως ακροατήριο μεγαλύτερων ηλικιών. Το κοινό του διευρύνθηκε και ο Presley έγινε περισσότερο ποιοτικός με κομμάτια όπως τα: “In The Ghetto” και “Kentucky Rain”.

Τα χρόνια περνούσαν και ο βασιλιάς Presley άρχιζε να φθείρεται σιγά-σιγά με το άγχος, τα προσωπικά του προβλήματα και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

 

Τελικά ο ξαφνικός του θάνατος στις 16 Αυγούστου του 1977, στη βίλα του στο Μέμφις, αποδόθηκε σε φυσικά αίτια. Το «στέμμα» του παρέμεινε στο όνομά του, μιας και ήταν ένας από τους πιο εμπορικούς και επιδραστικούς τραγουδιστές όλων των εποχών, με πωλήσεις των δίσκων του που ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια!

Γεννημένος το ’97 και φίλος κάθε μορφής τέχνης. Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και τους Η/Υ και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Η αρθρογραφία για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αγαπώ τα ταξίδια, τις ταινίες και την καλή παρέα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου, είναι η μουσική, το τραγούδι και η κιθάρα.