Ένα ταξίδι στη αυτοκρατορία του πασίγνωστου συνθέτη, ντράμερ και τραγουδιστή, Phil Collins

Ο Phil Collins γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1951 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Από τα 5 του κιόλας χρόνια, ξεκίνησε να μαθαίνει ντραμς ενώ παράλληλα φοιτούσε σε μια δραματική σχολή. Το 1970 αποφάσισε να ξεκινήσει τη μουσική του πορεία ως ντράμερ στο τότε progressive rock συγκρότημα Genesis, ενώ το 1975 μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel, έγινε και βασικός τραγουδιστής τους.
Από 1980 και έπειτα, ακολούθησε τη solo καριέρα, κυκλοφορώντας μέχρι σήμερα 8 studio albums, τα οποία σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία. Κομμάτια όπως τα “In The Air Tonight”, “Another Day In Paradice”, “Easy Lover”, “Against All Odds” και πολλά άλλα, άφησαν το στίγμα τους στα ραδιόφωνα, κάνοντας το κόσμο να τον λατρέψει. Οι δίσκοι του έγιναν από τους πιο εξεζητημένους  όλων των εποχών, ενώ επίσης σημαντική ήταν η προσφορά του, τόσο στην παραγωγή όσο και τη συμμετοχή του στα ντραμς, σε album άλλων γνωστών καλλιτεχνών, όπως της Anni-Frid Lyngstad των ABBA, του Robert Plant των Led Zeppelin και του Brian Eno των Roxy Music.

Genesis
Ο Phil Collins και ο Peter Gabriel

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η προσφορά του στη μουσική επικάλυψη των ταινιών “Tarzan” και “Brother Bear” για τις οποίες βραβεύτηκε από τη Disney. Στη συλλογή αυτή συμπεριλαμβάνονται και κομμάτια όπως το “Strangers Like Me”, το “Son Of Man” το “Look Through My Eyes” και το “You Will Be in My Heart”, που με τις μελωδίες τους ανέβασαν το ποιοτικό επίπεδο στις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ο Phil Collins γενικότερα είναι ένας καταξιωμένος μουσικός, αφού έχει βραβευτεί επιπλέον, πολλές φορές από σημαντικές διοργανώσεις παγκόσμιων μουσικών βραβείων, με σημαντικότερες των Grammy, American, Brit, Billboard, MTV, Hall of Fame, Golden Globe και Academy Awards.

Στις 16 Ιουνίου του 1999 απονεμήθηκε στον Phil Collins αστέρι στο Hollywood Walk of Fame για τη συμβολή του στην ηχογράφηση

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο Collins είχε χάσει την ακοή από το αριστερό του αυτί, το 2000, λόγω ιογενούς λοίμωξης όμως η κατάσταση λύθηκε μετά τη θεραπεία. Το 2009 αναφέρθηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να παίξει τύμπανα και πιάνο, εξαιτίας μιας πρόσφατης επιχείρησης για την επιδιόρθωση των εξαρθρωμένων σπονδύλων στο λαιμό του, οι οποίες επηρέαζαν την κίνηση των χεριών του. Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική σε συνδυασμό με τη σωματική του αδυναμία, του δημιούργησαν το αίσθημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και της αυτοκτονίας κάτι το οποίο ξεπεράστηκε στην πορεία χάριν των παιδιών του. Έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός του τον ενημέρωσε, πως εάν ήθελε να παίξει ξανά ντραμς, το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν απλά εξάσκηση.

Το διαζύγιό του αποτέλεσε την κύρια επίδραση στους στίχους και τα θέματα του ντεμπούτου solo άλμπουμ του “Face Value” (1981). «Είχα μια γυναίκα, δύο παιδιά, δύο σκυλιά και την επόμενη μέρα δεν είχα τίποτα. Πολλά από αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν γιατί βρισκόμουν κάτω από αυτές τις συναισθηματικές αλλαγές».

Γεννημένος το ’97 και φίλος κάθε μορφής τέχνης. Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και τους Η/Υ και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Η αρθρογραφία για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Αγαπώ τα ταξίδια, τις ταινίες και την καλή παρέα. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου, είναι η μουσική, το τραγούδι και η κιθάρα.