Η σειρά που προκάλεσε πονοκέφαλο στους περισσότερους από εμάς επέστρεψε στο FX

Μπορεί να είναι μία σειρά που φέρει το logo της Marvel, όπως Agents of S.H.I.E.L.D, Jessica Jones, Luke Cage κλπ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτές. Το Legion μπλέκει διαφορετικές αναμνήσεις, μεταλλαγμένους, ακόμα και πραγματικότητες που φτιάχνουν οι πρωταγωνιστές στο μυαλό τους με αποτέλεσμα να έχεις μία μόνο επιλογή, να καθίσεις αναπαυτικά και να απολαύσεις το mind-f*cking. Μετά από ένα χρόνο περίπου είναι δύσκολο να θυμάσαι τι έγινε σε κάποια σειρά. Ας αναλύσουμε λοιπόν κάποια βασικά θέματα ώστε να είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την δεύτερη season.

Πως τελείωσε η πρώτη season;

Μπορεί η πρώτη season να ήταν λίγο πολύπλοκη το κεντρικό story ήταν ένα: Αφού ο David (Dan Stevens) συναντά την Syd (Rachel Keller) και καταλαβαίνουν πως και οι δύο έχουν δυνάμεις, μία μυστική υπηρεσία γνωστή ως Division III τους κυνηγά αλλά η Melanie (Jean Smart) τους σώζει με την βοήθεια της ομάδας της και τους μεταφέρει στην Summerland. Εκεί μαθαίνουν πως μέσα στον David “κατοικεί” ο Shadow King, και στο τέλος της season ο David καταφέρνει να τον διώξει από το μυαλό του λίγο πριν τον δούμε να “ρουφιέται” μέσα σε μία ιπτάμενη μπάλα…

 

Για μισό λεπτό!! Τι έγινε στον David;;;
Ένας Θεός ξέρει… Κάποιοι πιστεύουν πως το έκανε ο Shadow King, κάποιοι άλλοι (όπως και εγώ) πιστεύουν πως το έκανε η Division III. Ποιος πήρε τον David, γιατί τον πήρε είναι τα ερωτήματα που θα λυθούν στην δεύτερη season (Hint: βλέποντας το τέλος του πρώτου επεισοδίου της δεύτερης season τα ερωτήματα αρχίζουν και απαντιούνται αλλά επειδή η σειρά είναι γνωστή για τις διαφορετικές πραγματικότητες και διάφορα mental landscapes οπότε υπομονή).

Ο Shadow King είναι ζωντανός;;;
Μπορεί στην πρώτη season να βλέπουμε τον David να νικάει τον Shadow King όμως δεν τον σκοτώνει. Καταφέρνει να ξεφύγει και “πηδάει” από το μυαλό του David στο μυαλό του Oliver και στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε τον Oliver να οδηγάει προς το ηλιοβασίλεμα με την Lenny να κάθεται δίπλα του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ο Shadow King αρχίζει να ελέγχει τον Oliver όπως έκανε τον David χωρίς όμως να έχουμε καθαρή εικόνα για την επιρροή που ασκεί πάνω του.

 

Τι φάση με την Division III; Είναι οι καλοί ή οι κακοί της υπόθεσης;
Στο τέλος της πρώτης season βλέπουμε την Division III να καταλαβαίνουν πως δεν θα καταφέρουν πότε να ελέγξουν τον David, και αποφασίζουν να επιτεθούν στην Summerland. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το ποια θα είναι η επόμενη τους κίνηση καθώς και ποιος είναι ο λόγος που ήθελαν να ελέγξουν τον David. (Hint: Κάποιες από τις απορίες μας θα λυθούν στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης season)
Η καινούρια season ξεκίνησε στις 4 Απριλίου. Σας προτείνω να βλέπετε τα επεισόδια τα Σάββατα έτσι ώστε να έχετε μία ολόκληρη μέρα να τα επεξεργαστείτε. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί βάλτε ένα μπολ pop-corn και απολαύστε…

Σπουδάζω στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό και την κατασκευή ιστοσελίδων. Δηλώνω καμένος με τις σειρές και τις ταινίες.