Το επιτυχημένο sci-fi του HBO επιστρέφει δυναμικά στις 22 Απρίλη μετά από σχεδόν 2 χρόνια στην μικρή οθόνη, και αναμένεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» ταιριάζει να πούμε για την πρεμιέρα της 2ης σεζόν του Westworld, η οποία μπορεί να καθυστέρησε λίγο περισσότερο από όσο νομίζαμε, ωστόσο έφτασε και μοιάζει συναρπαστική μόνο από το trailer.

Η παραπάνω παροιμία ισχύει και για όσους δεν είχαν ακόμα την τύχη να έρθουν σε επαφή με τον ιδιαίτερο κόσμο του Westworld, και δεν έχουν γευτεί την αγωνία, τη σύγχυση και τη συγκίνηση που σου προκαλεί η σειρά. Με τι έχει να κάνει όμως;

Η σειρά παρουσιάζει μια ομάδα επιστημόνων που δημιουργεί τεχνητούς ανθρώπους που τοποθετούνται και ζουν σ’ ένα θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση, το Westworld. Τα όντα αυτά, οι λεγόμενοι “Οικοδεσπότες”, δεν γνωρίζουν πως η ζωή τους είναι προγραμματισμένη από τρίτους. Στο Westworld πηγαίνουν πλούσιοι πελάτες με την ονομασία “Νεοφερμένοι” (γνωστοί και ως “Επισκέπτες”), οι οποίοι όντας άτρωτοι, μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν μέσα στο πάρκο, χωρίς να έχουν το φόβο της δολοφονίας τους από τους Οικοδεσπότες.

Για όσους ξεκίνησαν το Westworld, αλλά στα πρώτα επεισόδια κουράστηκαν από την αργή εξέλιξη της πλοκής, δεν σας αδικώ. O Τζόναθαν Νόλαν αποφάσισε ορθά όμως, πως έπρεπε να φτιαχτεί το υπόβαθρο του κάθε χαρακτήρα ολοκληρωμένα, για να κορυφωθεί η σειρά στα τελευταία επεισόδια. Πιάστε το ξανά από την αρχή, και το κλείσιμο της πρώτης σεζόν θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Όσον αφορά τη 2η σεζόν, ντυμένο με μια εξαιρετική επένδυση πιάνο, το trailer μας παρουσιάζει με αργό και βασανιστικό ρυθμό, το χάος που επικρατεί στον μικρόκοσμο του Westworld, ύστερα από την εξέγερση των «Οικοδεσποτών».

Το Westworld αποτελεί μια από τις πιο πρωτότυπες σειρές των τελευταίων χρόνων, και όσοι την έχουν παρακολουθήσει καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ. Είναι μια σειρά που θα σε βάλει σε σκέψεις, σχετικά με υπαρξιακά ζητήματα και θα «ανατινάξει» το μυαλό σου. Μην την χάσετε!

Απολαύστε το trailer:

 

Γεννημένος το 96′ σπουδάζω στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία και το ραδιόφωνο, ενώ είμαι μεγάλος φαν των σπορ. Το μεγάλο μου πάθος είναι η κιθάρα, και το τραγούδι.