Μετά τον τραγικό θάνατο του ταλαντούχου Chester Bennington που συγκλόνισε την υφήλιο, ανεξαρτήτως της γνώμης του κοινού προς το συγκρότημα, η πορεία των Linkin Park, διόλου περιέργως, πήρε μία εντελώς διαφορετική τροπή.

Αν και το συγκρότημα δεν έχει διαλυθεί επισήμως, η απώλεια του lead vocalist του, που σημάδεψε με τη φωνή μια ολόκληρη γενιά, το άφησε χωρίς το βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του. Μπορεί πλέον να μην υπάρχουν live και περιοδείες, ωστόσο δεν έμειναν όλα τα μέλη στάσιμα.

Ο λόγος για τον Mike Shinoda που παρά το γεγονός πως αποτελεί τον συνιδρυτή του συγκροτήματος, αποφάσισε στον απόηχο της αυτοκτονίας του καλοκαιριού του 17′, να ακολουθήσει μια solo πορεία, υποστηριζόμενη απ’τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Σε μία προσπάθεια του να ξεπεράσει τον θάνατο του συνεργάτη και καλού του φίλου, αποφάσισε να αποδώσει τον συναισθηματικό του πόνο μέσα απ’τη μουσική του.
Πέρασε τους τελευταίους μήνες στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, συνθέτοντας και ηχογραφώντας τραγούδια.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2018, κυκλοφόρησε το “Post Traumatic (EP), το οποίο περιλάμβανε 3 τραγούδια αναφορικά με τα συναισθήματα του με τον προαναφερθέντα θάνατο.

Στις 8 Μαρτίου 2018, ο Shinoda ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ότι εργάστηκε σε ένα νέο σόλο άλμπουμ το οποίο ονομάζεται και αυτό “Post Traumatic και περιέχει 16 τραγούδια.  Προσέθεσε επίσης ότι είναι στο Λος Άντζελες, γυρίζοντας ένα μουσικό βίντεο και κάλεσε τους θαυμαστές του να εμφανιστούν σε αυτό.

Όπως τόνισε ο ίδιος, παρά τον τίτλο του, το άλμπουμ «Είναι ένα ταξίδι από τη θλίψη και το σκοτάδι, όχι στη θλίψη και το σκοτάδι»… Είναι ένα άλμπουμ για τη θεραπεία. «Αν οι άνθρωποι έχουν περάσει κάτι παρόμοιο, ελπίζω να αισθάνονται λιγότερο μόνοι», λέει. «Αν δεν έχουν περάσει από αυτό, ελπίζω να αισθάνονται ευγνώμονες».

Τα κομμάτια από το “Post Traumatic” EP εμφανίζονται επίσης στο άλμπουμ. Ήδη έχουν λάβει ευρεία αποδοχή.

Εμείς σας τα παραθέτουμε από κάτω, ώστε να κάνετε την δική σας κριτική σε αυτή την ευγενική προσπάθεια, με την ευχή να μη βιώσει κανείς ποτέ ξανά αντίστοιχα περιστατικά!


 

 

 

 

 

 

Γεννημένη το 97′ , σπουδάζω στο τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης των αθλημάτων, ασχολούμαι ενεργά με το ποδόσφαιρο. Καινούργια στον χώρο της αρθρογραφίας με αντικείμενο κυρίως την πολιτική και τον κινηματογράφο.