Είσαι ένας από τους χιλιάδες fan των Star Wars; Αν ναι, τότε αυτή είναι η μέρα σου!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αείμνηστη φράση “May the force be with you”, που πρωτοακούστηκε από τον Han Solo την στιγμή που αποχαιρετά τον Luke, ο οποίος ετοιμάζεται για την επίθεση στο Death Star. Ήταν η στιγμή που μία απλή φράση αποτέλεσε το απόλυτο franchise.

Πως καθιερώθηκε;

Κάθε χρόνο, στις 4 του Μαïου, έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της ημέρας των Star Wars. Η όλη ιδέα δεν ξεκίνησε από την ίδια την παραγωγή –Lucasfilm της διάσημης ταινίας, αλλά παραδόξως αποτέλεσε τον απόηχο ενός πολιτικού γεγονότος. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Margaret Thatcher, όταν κέρδισε τις εκλογές και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, αποφάσισε να γιορτάσει το γεγονός παίρνοντας ένα μέρος διαφημιστικού χώρου στο London Evening News αναγράφοντας το εξής μήνυμα:  

 ‘May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations’

Προφανώς και ένα τέτοιο γεγονός δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο απ’τους διαδικτυακούς φορείς της ταινίας, StarWars.com και official Star Wars social media channels (hashtag #StarWarsDay), οι οποίοι με την σειρά τους το προώθησαν.

Έκτοτε, όλο και περισσότεροι επίσημοι εταίροι έχουν προσφέρει πωλήσεις, δώρα και αποκλειστικές προσφορές και έχουν φιλοξενήσει πάρτι και άλλες δραστηριότητες για να τιμήσουν την ημέρα.

Είναι μία μέρα που καθιερώθηκε ολοκληρωτικά από τους fan άρα ανήκει σε αυτούς!

Πως γιορτάζεται; Μαραθώνιοι των ταινιών, αναφορές στα social media. Δεν υπάρχει λάθος και σωστός τρόπος! Ο καθένας εκφράζει την αγάπη του για τις ταινίες αυτές όπως νιώθει.

Καλό κάψιμο λοιπόν αγαπημένοι μου Jedi, and may the force be with you!

 

 

Γεννημένη το 97′ , σπουδάζω στο τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης των αθλημάτων, ασχολούμαι ενεργά με το ποδόσφαιρο. Καινούργια στον χώρο της αρθρογραφίας με αντικείμενο κυρίως την πολιτική και τον κινηματογράφο.