Μία νέα streaming, μουσική πλατφόρμα ανακοίνωσε η Google, σε μία προσπάθεια της να διεκδικήσει τα ηνία από τις μέχρι τώρα κυριαρχούσες πλατφόρμες, Spotify και Apple Music

Καταργώντας την μέχρι τώρα υπάρχουσα υπηρεσία “Youtube Red” , η Google έρχεται να λασνάρει μία νέα μουσική υπηρεσία αποτελούμενη από δύο νέες κατηγορίες: μια υπηρεσία ροής μουσικής YouTube Music, διαθέσιμη είτε δωρεάν (με διαφημίσεις) είτε για 9,99 δολάρια το μήνα (YouTube Music Premium) και μια YouTube Premium, η οποία θα περιέχει αυθεντικό βίντεο περιεχόμενο, που θα κοστίζει 11,99 δολάρια το μήνα. Οι τωρινοί πελάτες του YouTube Red θα μεταφερθούν στο YouTube Premium και θα πληρώνουν όσο ήδη πλήρωναν.

Η πολυαναμενόμενη υπηρεσία θα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις ήδη γνωστές στο κοινό υπηρεσίες. Θα συνδυάσει όλες τις επίσημες εκδόσεις τραγουδιών με πρόσβαση σε «χιλιάδες» σχετικά playlist, remixes, διασκευές, ζωντανές εκτελέσεις και, φυσικά, μουσικά βίντεο. Η αρχική του οθόνη, που παρουσιάζεται αρκετά απλή, θα προτείνει στους χρήστες νέα τραγούδια λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία τους και τις μέχρι τώρα αναζητήσεις και δραστηριότητες τους.

Έχοντας όμως ως στόχο την καινοτομία και την επερχόμενη της κυριαρχία στον χώρο, υπόσχεται ότι η εφαρμογή θα ανακαλύπτει τραγούδια είτε ψάχνοντας τους στίχους είτε απλά μια γενική περιγραφή! 

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της στις 22 Μαΐου. Θα λειτουργήσει αρχικά στην Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Κορέα και ακολούθως θα διατεθεί σε 14 ακόμα χώρες, πριν την οριστική του εξάπλωση. Είναι διαθέσιμη τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές.

Γεννημένη το 97′ , σπουδάζω στο τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης των αθλημάτων, ασχολούμαι ενεργά με το ποδόσφαιρο. Καινούργια στον χώρο της αρθρογραφίας με αντικείμενο κυρίως την πολιτική και τον κινηματογράφο.